Nieuw politiekantoor komt in Rijssen

donderdag 8 december 2016

Rijssen/Nijverdal - Het nieuwe politiekantoor voor het basisteam Twente West komt aan de Morsweg in Rijssen. Dit heeft de politieleiding besloten na een uitgebreid onderzoek naar de beste locatie. Met de gemeente Rijssen-Holten worden nu de volgende stappen gezet naar de realisatie van het kantoor.

Districtchef Janny Knol spreekt bewust van een kantoor in plaats van een bureau. “mensen associëren een politiebureau als vanouds als een pand van waaruit het hele politieteam opereert en waar mensen naartoe kunnen. Dat wordt niet de functie van het nieuwe pand. Het heeft hoofdzakelijk een kantoorfunctie voor de teamleiding en andere politieafdelingen. Volgens ons is het anno 2016 veel belangrijker dat de politie daar is waar mensen ons nodig hebben: namelijk in wijken en buurten. Daar werken we al een aantal jaren naartoe.”

De komst van het politiekantoor in Rijssen betekent dat het huidige bureau in Nijverdal haar deuren sluit. Bert Visser en Marleen Abbés van de Leiding van het basisteam Twente West realiseren zich goed dat dit voor burgers wennen is. “Politiebureaus hebben een grote symbolische betekenis voor mensen. Dat moeten we niet onderschatten. We moeten er dus voor zorgen dat de contactmomenten die mensen met ons hebben goed zijn! Daarom komen er alternatieven in de gemeente Hellendoorn voor terug. Denk aan een steunpunt en diverse andere locaties waar agenten en burgers elkaar kunnen vinden. Dit concept wordt samen met de bewoners en bestuur uit de gemeente Hellendoorn maar ook met de andere gemeenten van het basisteam het komende jaar verder uitgewerkt. Het doel: dichtbij de mensen zijn wanneer zij ons nodig hebben. Dat is de kern van ons nieuwe dienstverleningsconcept waarin we meer dan ooit werken in de wijken en bij mensen thuis.”

In de verschillende kernen van de drie gemeenten in Twente West komen steunpunten waar mensen terecht kunnen. Dat zijn vaste locaties, maar het komt ook voor dat een wijkagent spreekuur houdt in een wijkgebouw of zelfs supermarkt. Daarnaast worden steeds meer afspraken bij mensen thuis gemaakt. Knol: ”We merken dat deze laagdrempelige benadering steeds beter werkt en dat mensen ons goed weten te vinden. Ons levert het daarentegen geweldige informatie op over wat er speelt in de wijken.”  

In de gemeente Wierden werkt de politie al drie jaar op deze wijze. Tot grote tevredenheid van onder andere Burgemeester Robben van deze gemeente. “Toen de politie eind 2013 haar bureau sloot en een steunpunt opende in het gemeentehuis waren de inwoners van Wierden sceptisch over de aanwezigheid en bereikbaarheid van de politie. Van die geluiden hoor ik nu niets meer terug. Sterker nog, ik heb het gevoel dat mensen het waarderen dat de politie de moeite neemt om naar hen toe te komen. Daarnaast zijn door de aanwezigheid van de politie in het gemeentehuis de verbindingen zeer kort en weten we elkaar snel te vinden".

De keuze voor Rijssen als locatie van het nieuwe politiekantoor werd gemaakt op basis van een onderzoek in de drie gemeenten. Er werd gekeken naar de mogelijkheden en de kosten van verbouw of nieuwbouw van de huidige panden in Nijverdal en Rijssen. Ook werden mogelijke nieuwbouwlocaties op industrieterrein ‘t Lochter in Nijverdal en op de hoek Morsweg / Oude Morsweg / Kalanderrstraat in Rijssen meegenomen in de afweging. Nieuwbouw in Rijssen bleek onder aan de streep de beste optie. De politieleiding gaat nu met de gemeente Rijssen-Holten in gesprek over de voorwaarden voor het nieuwbouwplan.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Holten | 112 alarmeringen Holten | Goedkoop Tanken in Holten | Supermarkten in Holten | Weerbericht Holten