Grote verkeerscontrole in Twente

donderdag 10 maart 2016

Nijverdal - Op 8 maart heeft de politie samen met verschillende partners een grote verkeerscontrole gehouden in Twente. Dat gebeurde in de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. Veel automobilisten werden gecontroleerd, ook bromfietsen moesten even stoppen.

De controle was een samenwerking tussen de politie, Belastingdienst en de RDW. Dit soort controles zijn voornamelijk bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten. Auto’s en bromfietsen worden bijvoorbeeld op hun technische staat gecontroleerd. Zo kregen zeven automobilisten een boete omdat hun banden te glad waren. Twee bromfietsen bleken een veel te hoge snelheid te hebben, op de rollenbank liep de snelheid op tot 84 km/u. Eén auto werd buiten gebruik gesteld.

Door samen te werken met de Belastingdienst en de parketpolitie wordt er ook gekeken naar openstaande boetes en belastingschulden. In totaal is er voor ruim 2500 euro aan openstaande boetes geind. Verder is er ter plaatse voor ruim 40-duizend euro aan openstaande belastingschulden betaald. Ook zijn er twaalf auto’s in beslag genomen en afgesleept. Op twaalf andere auto’s is beslag gelegd.

 

(2016116656)

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Holten | 112 alarmeringen Holten | Goedkoop Tanken in Holten | Supermarkten in Holten | Weerbericht Holten