Utrechter aangehouden voor witwassen

maandag 24 november 2014

Holten - Zondag 23 november is op de A1 ter hoogte van Holten een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden voor witwassen. In zijn auto werd een bedrag van bijna dertigduizend euro aangetroffen waarvoor de man geen waarschijnlijke verklaring kon geven.

Biljetten

Tijdens een controle door agenten van de Landelijke Eenheid opde A1, omstreeks 11.00 uur, bleek dat de eigenaar van de auto, die zelf alsbijrijder aanwezig was, een grote stapel biljetten van vijfhonderd euro bij zichhad. In totaal 58 stuks. Verder nog wat andere biljetten waardoor hettotaalbedrag op bijna dertigduizend euro kwam. Over de herkomst van het geld enwaar het voor bedoeld was legden de man en zijn twee mede-inzittendentegenstrijdige verklaringen af. In de auto werden bovendien enkele mobieletelefoons en navigatieapparatuur aangetroffen. Echter geen van de inzittendenwilde de eigenaar van deze spullen zijn.

Het geld, de auto en de aangetroffen zaken zijn in beslaggenomen. De Utrechter werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van hetwitwassen van geld dat uit criminele activiteiten is verkregen. De man zit nogvast en de politie onderzoekt de zaak.

Boete

De chauffeur, een 25-jarige inwoner van Utrecht, had nog eenboete van 277 euro openstaan. Nadat hij die had voldaan konden hij en de derdeinzittende zonder auto verder reizen.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Holten | 112 alarmeringen Holten | Goedkoop Tanken in Holten | Supermarkten in Holten | Weerbericht Holten