Politie houdt portierscontrole in Twente

zondag 24 maart 2013

Rijssen/Nijverdal/Oldenzaal/Lattrop/Reutum/Almelo/Enschede/Hengelo/Markelo - Tijdens de uitgaansnacht van zaterdag 23 maart op zondag 24 maart heeft de politie portiers van verschillende horecagelegenheden in Twente aan een controle onderworpen. Politieagenten bekeken of hun papieren in orde waren en of ze aan de kledingeisen voldeden. De controle is georganiseerd om een bijdrage te leveren aan veilig uitgaan in Twente.

Horecaportiers hebben toestemming nodig van de politie om aan deslag te gaan. De portier moet de opleiding tot Horeca Portier hebben gevolgd.Bij deze opleiding wordt basiskennis van recht en wet bijgebracht. Daarnaastwordt aandacht besteed aan het controleren van bezoekers op wapen en drugsbezit,het toepassen van correct deurbeleid, het herkennen van agressie en hetbeteugelen van geweld.

Resultaten portierscontrole

Het was een geslaagde controle. In veel van de gecontroleerdehorecazaken is de beveiliging goed geregeld en is er gecertificeerd personeelaanwezig. Bij een enkele uitgaansgelegenheid bleken portiers niet in het bezitte zijn van een geldig legitimatiebewijs en waren dus niet bevoegd ombeveiligingswerk uit te voeren. Naar deze gevallen wordt nader onderzoek gedaanmet mogelijk bestuurlijke boetes tot gevolg.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Holten | 112 alarmeringen Holten | Goedkoop Tanken in Holten | Supermarkten in Holten | Weerbericht Holten