Gestolen 'stolpersteine' weer boven water

dinsdag 8 maart 2016

Holten - Op verzoek van de politie zocht een duikploeg van de brandweer vanmorgen naar de vorig jaar gestolen Stolpersteine uit de Abraham Berg-hof in Holten.

Op 11 november 2015 werd aangifte gedaan van diefstal van twee ‘stolpersteine’ uit de Abraham Berg-hof  te Holten. De politie heeft naar aanleiding van deze diefstal en andere misdrijven waaronder vernieling, inbraak en brandstichting in de gemeente Rijssen-Holten een onderzoek ingesteld.

Op maandag 29 februari werd buiten heterdaad twee jongens van 17 jaar en 18 jaar aangehouden in hun woning in Holten. Op dinsdag 1 maart werd nog een jongen uit Holten van 17 jaar aangehouden. 

De jongens worden onder andere verdacht van meerdere strafbare feiten waaronder een inbraak in een clubgebouw, het in brandsteken van een fiets en de diefstal/vernieling van de ‘stolpersteine’. 

Vandaag dinsdag 8 maart 2016 heeft de brandweer op verzoek van de politie gedoken in de vijver Vletgoor aan de Aaltinkweg in Holten. Daar vond de duikploeg al  snel de twee ‘stolpersteine’ in het water. 

De stenen zijn inmiddels teruggegeven aan de Oudheidskamer Holten

2015543586

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Holten | 112 alarmeringen Holten | Goedkoop Tanken in Holten | Supermarkten in Holten | Weerbericht Holten